Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Xenon reparaties en Inbouw mogelijkheden

Een xenonlamp is een gasontladingslamp waarin een lichtboog wordt opgewekt in het onder hoge druk staande gas xenon. Daardoor ontstaat een bijna puntvormige lichtbron met een hoge luminantie. Zo helder als zonlicht voor het beste zicht in de duisternis.

Het plaatsen van een Xenon lamp is niet zo eenvoudig als men denkt. Juist bij het plaatsen van Xenonverlichting wordt een groot deel van de kwaliteit en levensduur bepaald. Een verkeerd geplaatste lamp zal stuk gaan na enkele maanden.

De montage van een balast en ontsteker kan op veel verschillende manieren gebeuren. Onze monteur bekijkt samen met u de beste mogelijkheden voor plaatsing. Dit verschilt per auto. Het verkeerd plaatsen van een ontsteker kan storingen en defecten tot gevolg hebben.

Wij bouwen op een professionele manier Xenon conversie systemen in. Heeft u a fabriek al Xenon in u auto dan is de eventuele reparatie bij defecten ook geen probleem. O.a Alfa Romeo heeft een Xenon bodycomputer die het mogelijk maakt het systeem te resetten en mogelijke defecten op te sporen.

Kom gerust langs bij Auto Willems Geleen voor eventuele informatie en diagnose.

Xenon wetgeving


Auto's die af fabriek met Xenon verlichting geleverd worden, dienen te zijn uitgerust met automatische niveau regeling en een wis was installatie op de koplampen. Echter voor de Xenon conversiesets voor de aftermarket geldt dit niet. De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft te kennen gegeven dat bij de APK keuring alleen gelet wordt op het lichtbeeld. Dit lichtbeeld verandert na de Xenonconversie niet, omdat het brandpunt van de Xenonlamp in de bestaande reflector hetzelfde blijft. Hierdoor is het tevens mogelijk geworden om ook nieuwe auto's met Xenon als accessoire uit te rusten.